PONIŠTENA PRIVATIZACIJA RADIO VALJEVA

Odlukom Ministarstva privrede 8. avgusta 2017. godine je raskinut Ugovor o privatizaciji Radio Valjeva. Postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije 22. avgusta 2017. godine.

Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je "Registrator registra privrednih subjekata pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, i u skladu sa tim doneo rešenje kojim se za Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, umesto Doris Aćimović u Registar privrednih subjekata upisuje Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije".

U obrazloženju se navodu da je "Registrator na osnovu Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, s obzirom da je došao do saznanja o dokumentima koji su od značaja za pravni promet, odnosno da je od strane Ministarstva privrede, Registru privrednih subjekata dostavljena odluka o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva, od 8. avgusta 2017. godine".

Podsećam, Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. godine kupila Doris Aćimović iz Beograda, koja je izlicitirala 15 puta višu cenu od početne, tačnije 17.400 evra.

Početna cena kapitala iznosila je 1.200 evra, a pobednik na javnom nadmetanju Doris Aćimović iz Beograda se obavezala da plati 17.400 evra, u gotovom radi kupovine sto posto kapitala koji je bio u vlasništvu Grada Valjeva.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR